Taal

Presentatie 'De zieners' van Guido van Hengel

Uitnodiging


Hierbij nodigen wij u mede namens auteur Guido van Hengel en uitgeverij Ambo Anthos van harte uit voor de feestelijke presentatie van

De zieners – Toekomstvisioenen uit een verloren Europa
(Ambo Anthos 2018, paperback: € 20,-).

op vrijdag 23 maart van 17.00 tot 19.00 uur
bij boekhandel Pegasus (Singel 367, Amsterdam)

Tijdens de presentatie houdt Guido van Hengel een voordracht met als titel: Dimitrije Mitrinovic en de vooroorlogse zieners van Europa.

De lezing zal afgesloten worden met een mini-concertje van musicus Wijbrand Luth (bekend van de klezmer-balkanband L’Chaim) en de auteur zelf.
Zij spelen onder andere Bosnische liederen, om de avond in stijl te beëindigen.

De zieners
vertelt het verhaal van een vooroorlogs Europa, waarin de democratie wel betwist wordt, maar de nationale volksziel niet. Een belangrijk figuur in dit boek is Dimitrije Mitrinovic, een Bosnisch-Servische activist uit Mostar die vanaf 1914 in Londen leeft als Slavische goeroe. Van Hengel zal in de lezing ingaan op zijn worsteling om over deze figuur te schrijven. Mitrinovic was enerzijds een bijzondere utopist en denker, anderzijds een dubieuze charlatan die een esoterische rassenleer aanhing. Het ongemak rondom deze Bosnisch-Servische goeroe is exemplarisch voor de sfeer van het Interbellum, toen het kruipende gif van nationalisme en totalitaire dictaturen niemand onberoerd liet.

Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Wel horen we graag of u komt: 020 – 6231138 of per mail: winkel@pegasusboek.nl

Met vriendelijke groet,
de medewerkers van Pegasus
Search engine powered by ElasticSuite