Taal

Presentatie Een jaar lang lezen van Willem G. Weststeijn

UITNODIGING

Mede namens auteur en uitgever nodigen wij u van harte uit voor de feestelijke presentatie van

Willem G. Weststeijn: Een jaar lang lezen – Verslag van een verslaving
(Uitgeverij Lias 2016, 352 blz., pap., € 19,95)

op vrijdag 14 oktober van 17 tot 19 uur bij
Boekhandel Pegasus (Singel 367, Amsterdam)

'Willem Weststeijn, boekaholic, leest gemiddeld honderd boeken per jaar. Dat is waarschijnlijk veel voor, bijvoorbeeld, een Nederlands kamerlid, maar weinig voor een notoire veellezer als Maarten ’t Hart, die met gemak een veelvoud haalt. Weststeijns keuze voor de boeken is strikt persoonlijk. Hij leest vooral fictie, uit allerlei verschillende literaturen en in verschillende talen, en van bekende en minder bekende schrijvers.
In Een jaar lang lezen doet hij in een reeks korte besprekingen verslag van de uiteenlopende boeken die hij recent in één jaar heeft gelezen. De lezer vindt van alles in deze bundel: lof voor goede literatuur en een kritisch oordeel over minder goede boeken, maar vooral een confrontatie met Weststeijns hartstocht voor het lezen, die heeft geleid tot een levenslange verslaving.
En passant brengt hij ook iets van de kunst van het lezen over. Die kunst is niet aangeboren, maar moet je geleidelijk verwerven door veel, geduldig een met aandacht te lezen. Want als je weet waar je op moet letten, kun je zoveel meer van goede literatuur genieten!'
 

Tijdens de presentatie gaat Willem Weststeijn nader in op dit verslag van zijn verslaving.

Iedereen is welkom, en de toegang is gratis. Aanmelden: winkel@pegasusboek.nl

Search engine powered by ElasticSuite