Taal

Presentatie Karamazin 'Brieven van een Russische reiziger'

Beste lezer,

Met veel plezier nodigen wij u uit voor de presentatie van

Nikolaj Karamzin, Brieven van een Russische reiziger in de vertaling van Emmanuel Waegemans
(Benerus 2019, 560 blz., paperback, € 35,00)

op donderdag 14 november van 17.00 tot 19.00 uur bij Boekhandel Pegasus.

Emmanuel Waegemans is emeritus hoogleraar Slavistiek aan de universiteit van Leuven en doceerde Russische literatuur en cultuurgeschiedenis. Deze middag zal hij dieper ingaan op het belang van dit omvangrijke werk.

In Brieven van een Russische reiziger doet de Russische schrijver, criticus en historicus Nikolaj Karamzin (1766-1826) verslag van zijn Bildungsreise door het Westen. Karamzin, een jonge, knappe Rus en goed voorzien van geld, vertrekt naar Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Engeland. Op deze 18 maanden durende reis ontmoet de geleerde Rus veel mensen, sluit vriendschappen en heeft een scherp oog voor het leven in de landen waar hij doortrekt. Hij is vol lof over de ontwikkelde Duitsers, de natuurminnende Zwitsers, de lieftallige, maar lichtzinnige Fransen en de flegmatieke Engelsen. Tijdens zijn Grand Tour breekt in Frankrijk de Revolutie uit, waar hij ongewild getuige van wordt. Zijn verhaal is doorspekt van humor en ironie en van het verlangen naar een aristocratisch verleden dat stilletjes aan het verdwijnen is.

De eerste liefdesverklaring van een Rus aan het Westen; uiterst actueel.

Wij hopen u donderdag 14 november te kunnen begroeten. De toegang is gratis, maar graag horen wij via winkel@pegasusboek.nl of telefonisch 020- 623 11 38 of u aanwezig wilt zijn.

Met vriendelijke groet,
de medewerkers van Pegasus

Presentatie Karamazin 'Brieven van een Russische reiziger'
Search engine powered by ElasticSuite