Taal

Presentatie Olaf Koens 'Alle Oekraïners die ik ken'

Beste lezer,


Met veel genoegen nodigen Pegasus, Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en Olaf Koens je uit voor de boekpresentatie van:

Alle Oekraïners die ik ken
en een paar van wie ik alleen maar gehoord heb

De presentatie vindt plaats op donderdag 27 oktober bij Pegasus Boekhandel (Singel 367, Amsterdam).

Programma:
16.45 uur: Inloop
17.00 uur: Kort welkomstwoord door Lars Meijer
17.15 uur: Olaf Koens vertelt over Alle Oekraïners die ik ken
18.00 uur: Vragenronde voor publiek
18.15 uur: Napraten met een drankje

Over Alle Oekraïners die ik ken:
Wanneer Rusland buurland Oekraïne binnenvalt en miljoenen mensen het land ontvluchten, reist Olaf Koens in tegengestelde richting, dwars door een land vol bittere en blijmoedige ontmoetingen. Hij spreekt familie en vrienden, hij reist langs frontlinies, veldhospitalen en mortuaria. In een uitpuilende evacuatietrein realiseert Koens zich dat hij de Oekraïners heeft onderschat. Hij begint hun namen en verhalen te noteren, legt uit wie ze zijn en wat ze drijft. Het zijn alle Oekraïners die hij kent. Uit de lange stroom ontmoetingen rijst een ruw, pijnlijk, hoopvol en vooral persoonlijk portret van een onrechtvaardige oorlog, van een land en een volk in verzet.

Olaf Koens (1985) is correspondent voor RTL Nieuws in het Midden-Oosten, met als standplaats Istanbul. Na zijn studie filosofie ging hij in 2007 als correspondent aan de slag in Moskou. In 2015 werd hij uitgeroepen tot journalist van het jaar. Hij schreef de boeken 'Koorddansen in de Kaukasus', 'Oorlog en kermis' en 'Paarden vliegen businessclass'.

Wij hopen je de 27e oktober te kunnen verwelkomen. Graag horen wij via winkel@pegasusboek.nl of telefonisch (020 623 11 38) of je aanwezig zult zijn.

Met vriendelijke groet,
de medewerkers van Pegasus

Presentatie Olaf Koens 'Alle Oekraïners die ik ken'
Search engine powered by ElasticSuite