Taal

Presentatie Ruysch

U I T N O D I G I N G   P R E S E N T A T I E

Op donderdag 5 april a.s. verschijnt het nieuwe boek van Luuc Kooijmans:

Frederik Ruysch
Op het snijvlak van kunst en wetenschap,
(Uitgeverij Lias 2018, 352 blz., gebonden met stofomslag: € 24,95)

De presentatie vindt plaats bij boekhandel Pegasus in Amsterdam en Geert Mak zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen.
De auteur, boekhandel Pegasus en uitgeverij Lias nodigen u graag uit hierbij aanwezig te zijn!

Drie eeuwen voor Body Worlds bestond er al een wereldberoemde anatomische expositie: het museum van de Amsterdamse arts Frederik Ruysch (1638-1731). Ruysch ontdekte een preparatietechniek waarmee hij wist te bereiken dat de anatomie niet langer huiver en walging opwekte, maar bewondering en vertedering. Bezoekers van zijn museum konden nauwelijks geloven dat de door hem geprepareerde lichamen niet gewoon lagen te slapen.

Bijna net zo ongelofelijk is het dat zijn preparaten nog altijd zijn te zien, al moet je er tegenwoordig voor naar de Kunstkamera in Sint-Petersburg. Ruysch zelf zou beslist niet verrast zijn als hij daar de lange rij belangstellenden zag staan. Hij voorspelde al in 1695 dat zijn unieke methode zijn werk onvergankelijk zou maken. Ook nu nog worden toeschouwers getroffen door de levensechtheid van zijn preparaten. Niemand heeft die ooit weten te evenaren, hoe vaak het ook is geprobeerd. Ruysch heeft zijn werkwijze nooit willen openbaren. Wat was zijn geheim?
Datum:    Donderdag 5april a.s.
Tijd:         17.00 uur – 19.00 uur
Locatie:   Boekhandel Pegasus, Singel 367, Amsterdam

We stellen uw komst zeer op prijs en horen graag of u van deze uitnodiging gebruik maakt: 020-6231138 of winkel@pegasusboek.nl.

Met vriendelijke groet,
de medewerkers van Pegasus

presentatie Ruysch
Search engine powered by ElasticSuite