Taal

Raam op Ruslandlezing en Crowdfunding Meduza

Voor de vrije pers in Rusland is 2021 een dramatisch jaar. Zes nieuwsorganisaties en twintig journalisten werden door de Russische overheid aan de lijst van ‘buitenlands agent’ toegevoegd. Dit bemoeilijkt hun mogelijkheden tot journalistiek werk in Rusland. Als gevolg daarvan raakten mediaplatforms hun adverteerders kwijt en verloren hun financiële basis, wat het publiceren van een ander geluid bijna onmogelijk maakt.

Op 25 oktober komt journalist Galina Timchenko, oprichtster en CEO van de Russische nieuwswebsite Meduza naar Amsterdam. Op uitnodiging van Raam op Rusland zal zij in de Rode Hoed de vijfde Oktoberlezing houden met als thema de kneveling van de persvrijheid in Rusland. Pegasus is aanwezig met een boekenstand. We nodigen jullie graag uit voor dit belangrijke evenement. Aanmelden kan hier.

Crowdfunding Meduza

Het onafhankelijke platform Meduza is een van de nieuwsorganisaties die bestempeld is als buitenlands agent. Meduza houdt zich door middel van crowdfunding onder lezers en sympathisanten tot nu toe op de been. Raam op Rusland grijpt de Oktoberlezing aan om in Nederland een crowdfundingsactie voor Meduza te organiseren en hoopt hiermee 10.000 euro op te kunnen halen. Meduza is onmisbaar voor wie kritisch wil volgen wat er in Rusland gaande is. Meduza werkt met ongeveer twintig journalisten vanuit Riga en enkele in Moskou en publiceert artikelen in het Russisch en het Engels. Het journalistieke onderzoek, de verslaggeving, analyses en interviews van Meduza zijn van hoog niveau.

Steun Meduza! D
e link is:  https://steunactie.nl/actie/steun-de-vrije-pers-van-rusland-help-meduza-voortbestaan/-4561

Raam op Ruslandlezing en Crowdfunding Meduza
Search engine powered by ElasticSuite