Taal

Speciale vertoning 'De Rode Ziel'


Speciale vertoning van de documentaire

DE RODE ZIEL

op donderdag 30 november, 19.00 uur, EYE, IJpromenade 1, Amsterdam

Na afloop van de film volgt een Q & A met regisseur Jessica Gorter door Hubert Smeets, journalist, historicus en één van de oprichters van Raam op Rusland.

Klanten van Boekhandel Pegasus krijgen - bij aankoop van een kaartje - een gratis drankje na afloop van de film. U kunt zich met deze mail en uw kaartje, voorafgaand aan de film melden bij de gastenbalie (links naast de EYE-kassa) en daar ontvangt u een consumptiebon.

Heeft u onze persoonljke uitnodiging niet ontvangen? Stuur een bericht naar pegasus@pegasusboek.nl en we sturen u de uitnodiging alsnog toe.

We hopen u daar te zien.

 

 

Hoe komt het dat er nog zoveel Russen zijn die Stalin blijven verdedigen als held? In het land waar nagenoeg geen enkele familie gevrijwaard is gebleven van Stalins terreur van honger, angst en geweld, is nooit iemand veroordeeld voor de misdaden begaan onder zijn bewind. Is Stalin een held die de Sovjet-Unie naar de overwinning heeft geleid? Of kan hij verantwoordelijk worden gesteld voor de miljoenen slachtoffers die onder zijn regime zijn gevallen? Tot op de dag van vandaag zijn de inwoners van het huidige Rusland diep verdeeld over hoe om te gaan met pijnlijke herinneringen uit dit verleden. In een mozaïek van intieme portretten ontbloot “De rode ziel” de psyche van de hedendaagse Rus. Eerlijk en openhartig laat de film zien hoe de Russen vandaag de dag nog steeds worstelen met hun geschiedenis. Regisseur Jessica Gorter (“900 Dagen”) stuit op een wereld vol tegenstrijdigheden waarin verhalen van trots en pijn elkaar afwisselen. Langzaam wordt zichtbaar hoe het Sovjetverleden ook in de huidige generaties doorklinkt en daarmee het Rusland van nu nog steeds bepaalt.

“De Rode Ziel” is geselecteerd voor Competition for Feature-Lenght Documentary en Competition for Dutch Documentary IDFA 2017.

Search engine powered by ElasticSuite