Taal

Spuibuurt Boekenfeest

SPUIBUURTFEEST & 'PEGASUS BOEKENFEEST' 2018


Jaarlijks organiseren de ondernemers uit de Spuibuurt een straatfeest met veel kraampjes, extra horecafaciliteiten en muziek.
Op zondag 17 juni vanaf 12.00 uur wordt er op het autovrije Singel een boeken- en platenmarkt georganiseerd. Pegasus heeft een eigen kraam voor de deur en ook de winkel zal geopend zijn.

Daarnaast organiseren we weer een eigen Boekenfeest. Onderstaande deelnemers krijgen onze etalage als kleinste podium van Amsterdam. Vanaf 16.00 uur kunt u het volgende verwachten:

16.00 uur: Angela Dekker en Jessica Voeten over het Fonds de Moscou, het archief van de Franse geheime dienst dat eerst door de nazi’s is geroofd, daarna door de Russen werd meegenomen en nu weer is teruggegeven aan Parijs.

16.20 uur: Sanja Kregar presenteert samen met twee kinderen het kinderboek Het druppeltje en de steen van  Damir Lacković.

16.40 uur: Sander Brouwer over het door hem vertaalde en zojuist als Slavisch Cahier 31 verschenen Lyrisch Drama van Aleksandr Blok.

17.30 uur: Robert-Jan Henkes over Paardje-Bochelaartje, als onbekend sprookje van Aleksandr Poesjkin.

18.00 tot 18.50 uur: Pegasus Literaire Boekenquiz. Wie weet het meeste van de Oost- en Midden-Europese literatuur? Voor de winnaar is er natuurlijk een mooie Pegasusuitgave. Tijdens het invullen van de vragen wordt onze beroemde Waldorfsalade geserveerd.

18.50 uur:
Kees Mercks vertelt over de Tsjechische schrijvers Bellová, Hrabal en Šrut en leest een kort (hilarisch) fragment uit Jan Neruda, Praagse kleine luyden

19.10 uur: Eva van Santen over vertaalperikelen en Een alledaagse gebeurtenis van Zinaïda Hippius.

19.30 uur: Eddie Kagie
sluit de avond af met een voordracht van enkele verhalen uit de binnenkort te verschijnen uitgave Niemand zal ontkennen dat ik uw Aardbol aan mijn pink draag van Velimir Chlebnikov in de vertaling van Willem G. Weststeijn.

Wij hopen u zondag te mogen begroeten.
Wilt u weten wat er nog meer te doen is die dag, kijk dan op https://www.facebook.com/Spuibuurtamsterdam/

Met vriendelijke groet,
de medewerkers van Pegasus

Met vriendelijke groet,
de medewerkers van Pegasus

Spuibuurt Boekenfeest
Search engine powered by ElasticSuite