Taal

Studiedag Russische en Oekraïense taal en literatuur in Leiden

Leden van de Sectie Russisch, studenten en belangstellenden worden van harte uitgenodigd voor de studiedag op zaterdag 24 september 2022 in het Lipsiusgebouw te Leiden.
LET OP: U kunt zich aanmelden tot en met 20 september 2022.

Programma
Het is een programma met een veelzijdig aanbod aan lezingen en workshops op het gebied van Russische en Oekraïense taal en literatuur. We zijn verheugd dat de dag begint met een lezing van de Russische schrijver Maxim Osipov en eindigt met een lezing door Marina Snoek. Aan het eind van de dag is de prijsuitreiking van de vertaalwedstrijd. 

Boekhandel Pegasus is de hele dag met een stand aanwezig.

Vertaalwedstrijd
De vertaalwedstrijd is inmiddels toe aan z'n vijfde editie! Ook nu weer zullen de juryleden Aai Prins (voorzitter), Eric Metz en Wim Honselaar zich buigen over uw (geanonimiseerde) vertaling. De jury heeft gekozen voor een fragment van het verhaal ‘Последнее приземление (краткая история одного внутреннего органа)’ van de in het Russisch schrijvende Oekraïense auteur Andrej Koerkov. Alle informatie over de wedstrijd en natuurlijk de te vertalen tekst vindt u op de website van Levende Talen Russisch en hier

Prijsuitreiking en borrel
De studiedag wordt afgesloten met de prijsuitreiking van de vertaalwedstrijd en een gezellige borrel.

Praktische informatie
Hieronder treft u het dagprogramma aan. De praktische informatie en het volledige programma inclusief workshops en informatie over de sprekers vindt u hier. Houdt u intussen ook onze website in de gaten.

Aanmelden
Aanmelden voor de studiedag kan door het inschrijfformulier in te vullen. Uw aanmelding is pas definitief als wij uw betaling hebben ontvangen. U kunt gebruikmaken van de welkomstaanbieding: als u bij aanmelding voor de studiedag lid wordt van de sectie Russisch van Levende Talen, dan neemt u tegen ledentarief deel aan de studiedag en tegen gereduceerd ledentarief aan het Congres Levende Talen op 14 oktober en 2 december 2022. Dit geldt ook voor studenten. Meer informatie over lid worden vindt u hier. Het lidmaatschap is geldig tot 1-1-2024.

Aanmelden voor de Studiedag Russische en Oekraïense taal en literatuur kan tot en met 20 september.

Brengt u vooral ook andere geïnteresseerden op de hoogte van onze studiedag en de vertaalwedstrijd.
We hopen van harte u op zaterdag 24 september in Leiden te mogen begroeten!

Met hartelijke groeten,
mede namens Russische Studies in Leiden,

Sectie Russisch Levende Talen
 

Studiedag Russische en Oekraïense taal en literatuur in Leiden
Search engine powered by ElasticSuite