Taal

Sara Crombach

Sara Crombach (1966) is in 1991 afgestudeerd aan het Conservatorium in Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij de Russische pianist Naum Grubert. Ze geeft regelmatig concerten in verschillende Europese landen, zowel als soliste als in kamermuziek.

Door middel van de muziek maakte ze kennis met de literaire en culturele wereld van Rusland en de voormalige Sovjet-Unie. Deze toenemende interesse deed haar besluiten om ook Russische en Slavische studies en Europese studies te gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Aan dezelfde universiteit promoveerde Crombach in 2019 op haar proefschrift over de impact van de geschiedschrijving op politiek, mythelogisering, natievorming op de Kaukasus. De handelseditie kwam in 2023 uit bij Pegasus in de POES reeks, genaamd: Myth-making and Nation-Building. Ziia Buniiatov and the Construction of the Azerbaijani Past (POES 37).

Crombach geeft regelmatig concerten en lezingen, waarbij de focust ligt op de voornamelige Sovjet-Unie, Rusland en de Kaukasus. Ook werkt ze als onderzoeker bij de afdeling East European studies aan de Universiteit van Amsterdam. 

Sara Crombach
Search engine powered by ElasticSuite