Taal

#ikleesthuis de boeken van Pegasus!

Beste lezer,

Hieronder een lijstje met leestips van de medwerkers van Pegasus. Leest u thuis mee?
U kunt de boeken op onze website bestellen, maar ook in de winkel afhalen. En woont u niet te ver weg, dan bezorgen we ook aan huis. Stuur een mailtje met uw bestelling naar winkel@pegasusboek.nl.

 

Mateiu I. Caragiale – Schelmen van het oude hof
Paperback, 2019. 192 blz., € 19,50

Met de ‘schelmen’ wordt gedoeld op een groep decadente vrienden die zich overgeven aan het uitgaansleven in Boekarest, in de laatste jaren voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Het verhaal en de stijl zijn volstrekt uniek en tegelijkertijd authentiek, terwijl de personages de lezer lange tijd bijblijven. De stijl van de roman is barok en van een ongekende rijkdom.

Daša Drndić – Belladonna
Paperback, 2020. 440 blz., € 22,50

Terwijl Andreas Ban terugblikt op zijn verleden, krijgt hij nieuwe inzichten over oude geliefden en vrienden, de tragedie van de Tweede Wereldoorlog en de teloorgang van Joegoslavië. In een indrukwekkende mix van fictie en realiteit portretteert Drndić compromisloos de donkerste uren van de twintigste eeuw.

Nana Ekvtimisjvili – Het perenveld
Paperback, 2019. 208 blz., € 19,99

Het perenveld is een overrompelende roman over een bijna vergeten uithoek van Europa, Georgië in de wilde jaren negentig. Nana Ekvtimisjvili schrijft prachtig over zomerhitte en over regendagen, over mensen met een gebrek die toch weten te overwinnen, over hoop in een hopeloze omgeving, en heel subtiel over misbruik en ware liefde.

Ilja Ilf & Jevgeni Petrov – De twaalf stoelen
Paperback, 2004. 280 blz., € 18,50

Als Hippoliet Vorobjaninov verneemt dat zijn stervende schoonmoeder vlak voor de revolutie haar juwelen in een stoelzitting heeft verborgen, verandert zijn leven radicaal. Het noodlot drijft hem in de armen van beroepsoplichter Ostap Bender en de speurtocht naar de stoel, kriskras door Rusland, kan beginnen. De avonturen die de vrienden op hun zwerftocht beleven zijn aanleiding voor een satirisch portret van de sovjetmaatschappij in de jaren twintig.

Drago Jančar – En ook de liefde
Gebonden, 2019. 352 blz., € 24,99

Maribor, 1941. SS-officier Ludek laat de geliefde van Sonja vrij. Maar deze onverwachte vrijheid wordt besmet door het feit dat Sonja alsnog wordt weggevoerd naar concentratiekamp Ravensbrück. Kan liefde de oorlog overwinnen? Of zal ook daarna nog lang niet alles voorbij zijn? In zijn nieuwe, grootse roman zet de veelbekroonde meesterverteller Drago Jančar geweld en machtswellust, die een mens tot waanzin drijven, tegenover de liefde. En tegenover de wil om voor die liefde op te komen, tegen elk verval van menselijke waardigheid in.

László Krasznahorkai – Baron Wenckheim keert terug
Paperback, 2019. 496 blz., € 29,99

In een kleine Hongaarse stad verspreidt zich het gerucht dat Béla Wenckheim, een steenrijke aristocraat, terugkeert waardoor de stad weer tot bloei zal komen. Door een reeks tragikomische misverstanden zal het echter heel anders verlopen. Met de ene na de andere krachtige scène leidt Krasznahorkai de lezer door zijn verhaal, even ironisch verteld als zijn eerdere werk maar dit keer veel openlijker humoristisch. De ondergang lokt ons met een grijns.

Jaan Kross – Tussen drie plagen
Paperback, 2018. 1024 blz., € 19,99

Tussen drie plagen is een schitterende roman, bomvol intriges, avonturen, veldslagen, revoluties en verraad, waarin een pestepidemie een permanent dreigend gevaar is, en de wraak van God een voor ieder alledaagse realiteit. Het geeft een magnifiek psychologisch beeld van Balthasar Russow, een man die werkelijk heeft bestaan. Hij zal zijn leven lang blijven balanceren op het wankele koord tussen zijn eenvoudige Estische afkomst en zijn enorme ambities: een moderne man in een vroegmoderne tijd.

Jakob Małecki – Roest
Paperback, 2020. 288 blz., € 20,00

Na het verlies van zijn ouders wordt de zevenjarige Szymon liefdevol opgevangen door Tośka, zijn excentrieke grootmoeder. Maar in Chojny, waar ze woont, is iedereen getekend door de Tweede Wereldoorlog. Terwijl we Szymon zien opgroeien, verliefd worden, zijn oudste vriend verliezen, ontvouwt zich langzamerhand Tośka’s hartverscheurende geschiedenis.

Ivan Toergenjev – Eerste liefde
Paperback, 2020. 108 blz., € 9,99

Toergenjevs charmante, lyrische toon sluit naadloos aan bij de storm van gevoelens die zijn hoofdpersoon ondergaat. De jongen in kwestie is gegrepen door de jonge vrouw die naast hem komt wonen en er een groepje aanbidders op nahoudt. Op den duur valt hij ten prooi aan jaloezie, hoewel hij niet weet op wie hij die zou moeten richten. Ten slotte raakt hij door toedoen van de vrouw verwikkeld in een kat-en-muisspel, dat onder de pen van Toergenjev tot een onvergankelijk en pijnlijk meesterstukje is geworden.

Szczepan Twardoch – De koning
Paperback, 2019. 366 blz., € 22,99

Jakub Shapiro, een jonge, getalenteerde bokser uit de jodenbuurt, wordt de vertrouweling van Kaplica. Het nationaal-socialisme is in opkomst, aanhangers beramen een machtsgreep tegen de Poolse regering en schuiven Kaplica een politieke moord in de schoenen. Wanneer die wordt opgepakt breekt er een regelrechte oorlog uit in de onderwereld. De koning is een spectaculaire, filmische roman over de opkomst van een onweerstaanbare criminele held te midden van chaos en geweld in het Warschau van de jaren dertig.

 

#ikleesthuis de boeken van Pegasus!
Search engine powered by ElasticSuite